انجمن علمی دانشکده علوم و فناوری زیستی

دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی (ره)

پروبیوتیک چیست؟

پروبیوتیک چیست؟

پروبیوتیک از واژه­ی لاتین "پرو" به معنای "برای" و "بیوتیک" از کلمه­ی یونانی "بایوس" به معنای "زندگی" مشتق شده است که مفهوم آن می­شود "برای زندگی".

سازمان جهانی بهداشت، پروبیوتیک را این گونه تعریف کرده است:

" میکروارگانیسم­های زنده به میزان تجویز شده که به نفع سلامت مصرف کننده است ".

به عبارت ساده­تر پروبیوتیک­ها، میکروب­ها، مخمرها و باکتری­های مفید و خوب هستند که به حفظ سلامتی انسان کمک می­کنند و هم به طور طبیعی در بدن هستند و هم به طور طبیعی در برخی مواد غذایی وجود دارند و همچنین می­توان محصولات غذایی و مکمل­ها را با این باکتری­های مفید غنی سازی کرد و به عنوان داروی کمکی مصرف کرد.

پروبیوتیک­ها چه کار می­کنند؟

پروبیوتیک­ها به جذب ویتامین­ها و مواد معدنی از جمله کلسیم، آهن، کروم و ویتامین­ها کمک می­کند.

این میکروب­ها برای بهبود بیماری­های گزارشی تجویز می­شوند. تقویت سیستم ایمنی از دیگر مزایای پروبیوتیک­هاست.  پروبیوتیک­ها همچنین در درمان سندرم روده تحریک پذیر، بیماری التهابی روده و اسهال­های عفونی ناشی از ویروس­ها، باکتری­ها و انگل­ها موثر هستند.

گفته می­شود پروبیوتیک­ها در بهبود بیماری­های پوستی مانند اگزما، عفونت­های ادراری و پیشگیری از آلرژی و سرماخوردگی و بهداشت دهان و دندان و کنترل فشار خون کمک کننده­اند.

دوتا از شناخته شده ترین باکتری­های پروبیوتیک شامل لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریوم است که یک، به درمان اسهال و هضم قند موجود در شیر کمک می­کند و دیگری علائم سندروم روده تحریک­پذیر را کاهش می­دهد.

 

گروه 5 : بیتا قنبرزاده، سپیده کرباسی، فاطیما کشاورز


ادامه مطلب

[ چهارشنبه, ۲۱ تیر ۱۳۹۶، ۰۶:۴۵ ب.ظ ] [ Sh_ Bahrami ]

[ ۰ ]

بخش نظرات اين مطلب
هيچ نظري هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی