پروبیوتیک چیست؟
پروبیوتیک چیست؟
پروبیوتیک از واژهی لاتین "پرو" به معنای "برای" و "بیوتیک" از کلمهی یونانی "بایوس" به معنای "زندگی" مشتق شده است که مفهوم آن میشود "برای زندگی".
سازمان جهانی بهداشت، پروبیوتیک را این گونه تعریف کرده است:
" میکروارگانیسمهای زنده به میزان تجویز شده که به نفع سلامت مصرف کننده است ".
به عبارت سادهتر پروبیوتیکها، میکروبها، مخمرها و باکتریهای مفید و خوب هستند که به حفظ سلامتی انسان کمک میکنند و هم به طور طبیعی در بدن هستند و هم به طور طبیعی در برخی مواد غذایی وجود دارند و همچنین میتوان محصولات غذایی و مکملها را با این باکتریهای مفید غنی سازی کرد و به عنوان داروی کمکی مصرف کرد.
پروبیوتیکها چه کار میکنند؟
پروبیوتیکها به جذب ویتامینها و مواد معدنی از جمله کلسیم، آهن، کروم و ویتامینها کمک میکند.
این میکروبها برای بهبود بیماریهای گزارشی تجویز میشوند. تقویت سیستم ایمنی از دیگر مزایای پروبیوتیکهاست. پروبیوتیکها همچنین در درمان سندرم روده تحریک پذیر، بیماری التهابی روده و اسهالهای عفونی ناشی از ویروسها، باکتریها و انگلها موثر هستند.
گفته میشود پروبیوتیکها در بهبود بیماریهای پوستی مانند اگزما، عفونتهای ادراری و پیشگیری از آلرژی و سرماخوردگی و بهداشت دهان و دندان و کنترل فشار خون کمک کنندهاند.
دوتا از شناخته شده ترین باکتریهای پروبیوتیک شامل لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریوم است که یک، به درمان اسهال و هضم قند موجود در شیر کمک میکند و دیگری علائم سندروم روده تحریکپذیر را کاهش میدهد.
گروه 5 : بیتا قنبرزاده، سپیده کرباسی، فاطیما کشاورز
ادامه مطلب
[ چهارشنبه, ۲۱ تیر ۱۳۹۶، ۰۶:۴۵ ب.ظ ] [ Sh_ Bahrami ]
[ ۰ ]